Votează schimbarea!

Gazda emisiunii: Întrerupem spotul publicitar, (..cum?!) mă scuzați, telenovela, producție proprie (în șoaptă – păi mie mi-ați zis că astea, cum le zice? .. plasamentul de produse – îl reîncepem de luni ?! și întorcându-se) pentru a vă aduce la minut cu ultimele noutăți în legatură cu cazul, devenit fenomen, Diferitescu.

reclama_strada Pentru cei ce nu au urmărit programul nostru mai devreme – în urmă cu 41 de minute v-am informat în legătură cu o serie de informații pe care le-am primit din țară, din cele mai diferite locuri, despre panourile publicitare apărute peste noapte, introducând pe scena românească un nou contendent politic. Încercăm să aflăm mai multe..

Pentru a diseca fenomenul, ne aflăm aici astăzi cu nici alții decât:

grozavu_smallPantelie Grozăvescu – editor șef al cotidianului de maxim rulaj Eterna Românie Momentană și al uebsaitului În acest minut! (premiul de excelență 2013 acordat de Fundația Eterna Românie Momentană)
Noumi_Chimaus Noumi Chimaus – o apariție meteorică, nu mai puțin profetică în spațiul gazetăresc virtual românesc în 2013.
ion_albatran2Ion Albatran – analist politic senior al Grupului celor 17 (doar 3 mai supraviețuind din componența originală).
Filostenie-2012Am mai invitat și niște domni ce se aflau și ei ca și ceilalți în cu totul altă treabă pe aici – Filostenie și Agir, membrii fondatori ai Direcției de Introspecție din Afară (DIA) ce s-au stabilit în România în 1990 și care sperăm să aducă o perspectivă, o privire diferită, atât de necesară, credem, diversificării coeziunii naționale. Dumnealor sunt și fondatori impătimiți ai diferitor Miscari .. cum? Al unora din multele Mișcări Brauniene ce ies la suprafață în ultimul timp.

Să începem cu domul Pantelie. Domnule Pantelie, credeți că ne aflăm în fazele incipiente ale unei noi crize politice?

Domnul Pantelie: Bună seara doamnă Irilia. În primul rând, dupa cum românii, în majoritate cititori, urmăritori ai emisiunilor noastre ce se difuzează acum pe aproape toate frecventele, deci dupa cum românii, avizi de informație, de destăinuri, de lămuriri, deci ei știu, au incredere în acest exercițiu de validare pe care îl prestăm publicului, practic pe de-a moaca, răsplata viind din cu totul altă parte, ăăă, adică … mai precis, din mulțumirea noastră de sine, deci românii vor să fie informați corect, și acesta este rolul nostru. Ca atare vedem această ultimă știre, noi neștiind nimic, încă, despre cine e în spate, ca o distracție de la efortul de polarizare a atenției publicului român asupra problemelor importante pe care le dezbatem .. Acestea sunt fără îndoială ..

Gazda emisiunii: Domnule Pantelie, credeți că cei ce au facut acest lucru au dreptul, civic, legal la o astfel de întreprindere?

Domnul Pantelie: Dacă aș fi primar în acel sector l-aș amenda pentru degradare imaginii spațiului public. Și interferență în climatul politic.

Gazda emisiunii: Există o asemenea lege?

Domnul Pantelie: Momentan încă nu!

Gazda emisiunii: Domnul Noumi?

Noumi: Nici nu știu. OMG. unde pornesc? for(arătându-ne patru degete)ma fontului? nu folosește romanian characters? Colors sunt nedigestibile.

Gazda emisiunii: Domnul Profesor Conferențiar Albatran ?

Domnul Profesor Conferențiar Albatran: Doamna Irilia, ce plăcere să mă aflu aici. Un aer atât de primitor, de tânăr. Ochii îmi sunt placut sensibilizați de ceea ce văd.. (pauză, domul Albatran închizând ochii pentru un moment)

Gazda emisiunii: Domnul Profesor Conferențiar Albatran ?

Domnul Profesor Conferențiar Albatran: Da. Doamna Irilia, e minunat..

Gazda emisiunii: Ce credeți despre cazul acesta, despre domnul Diferitescu ce se află afișat acolo pe monitoare?

Uitându-se, strâmbând din nas în scopul vădit al îmbunătățirii capacităților occipitale..

Domnul Profesor Conferențiar Albatran: Doamna Irina. E greu de spus. Prima impresie este extrem de puternică, trezind în mine dorința de a mă ridica în picioare, de a aplauda. Știu, acum pare nefiresc. Unora.

Doamnă. La vârsta mea, trec prin mari schimbări, sentimentele primare se rotesc, obișnuința ia locul fricii, amintirea primelor sentimente, pentru instructorul de la tineret, cel ce ne lovea cu bocancii în șale, ce bărbat doamna Iulia , câtă voință, decizie.

Gazda emisiunii: Domnul Profesor?

Domnul Profesor Conferențiar Albatran: Ce vremuri, doamna Larina ..

Gazda emisiunii: Domnii Filostenie si Agir?

F&A, dând din umeri, vizibil nepregătiți: Noi tot ce am văzut sunt niste imagini neclare, cu un poster ce pare a fi a lui Nicolae Ceaușescu având scris ceva de dedesubt, plasate în tot feluri de locuri. Nu avem nici cea mai mică idee.

Gazda emisiunii: Puteți încerca să speculați?

F&A: Putem?! Poate fii politic, dar la fel de bine poate fi o campanie publicitară, cine știe – la microunde, la șampon?

Gazda emisiunii: Mi se spune că avem noi informații, specialiștii noștrii au reconstruit o imagine mărita. Să o vedem.

Voteaza Schimbarea

Domnul Grozavescu: E o bătaie de joc. Pușlamale, se dau deștepți. Punem noi mana pe ei..

Noumi Chimaus: Un job foarte prost făcut, ce e asta – eMeS Peint?

Gazda emisiunii: Domnul Profesor Conferențiar Albatran ?

Domnul Profesor Conferențiar Albatran: Amintiri .. dând din cap .. amintiri, doamnă ..

Gazda emisiunii: Domnii Filostenie si Agir?

F&A: Pare destul de distractiv, făcută în derâdere, la bășcălie, tindem să credem. Folosind cadrarea faimoasei poze a lui Ceaușescu, și punând deasupra, nu-mi dau seama pe cine, Iliescu, Băsescu?, ca o mască, și dedesupt Voteaza Schimbarea! translatând mesajul Obamaist. Sarcasm, dar cu o anumită finețe ..

O gramadă de voci suprapunându-se: Da. s-au găsit ei mai deștepti.. Noi de ani, .. nici unul de 7 years old nu poate face worser.., .. 80 la suta din public ! .. prin vara lui 67..

Domul Grozăvescu [acoperind vocile]: Eu aș vrea să-i întreb pe unu din domnii străini .. domnul că văd ca doar unul mai e, cel prezent, dac-ați avea dreptul, ați vota cu domnu ăsta? sau sunteți de ăia comozi de nu votează?

Filostenie(Agir nefiind prezent): Noi am votat din 2000 încoace de fiecare data.

Domnu Grozăvescu: În Romania? Deci sunteti politizați, nu independenți!

Filostenie: Nu Domnu’ Grozăvescu. O facem din spirit civic..

Domu Grozavescu: da, da cu cine ați votat? să știm cum stați..

Filostenie: Credeam ca votul e nepublic pentru un motiv anume. Fie. Vom face o excepție. Nu am votat cu nimeni Domnul Grozăvescu.

Domu Grozavescu: Păi ați zis că ați mers.

Filostenie: Am mers. I-am invalidat pe toți.

Domnul Grozăvescu: Păi nu se poate, ați invalidat votul.

Filostenie: Ba se poate.

Domnul Grozavescu: .. deci ați făcut-o în cunoștiintă de cauză. Asta nu se pedepsește penal? Păi și de ce vreți să invalidați votul?

Filostenie: Din cauză că nu am gasit pe nimeni să ne reprezinte?

Domnul Pantelie: Asta e problema voastra!

Filostenie: Deocamdată da. Dar dacă destui ar urma exemplul ar deveni mai puțin problema noastră.

Domnul Pantelie [dupa o pauză]: .. eee-heee. Voi credeți c-ați venit aici și sunteți mai deștepți. Că o fi greu să explici o gramadă de voturi anulate – ce, le corelăm cu rezultatele la bacalaoreat, cu analfabeții, na, ce să zic..

Gazda emisiunii: Avem un apel telefonic. Se pare că pe linie nu e altul decât domnul Diferitescu.

Gazda emisiunii: Alo?

La telefon Alo? Da. Difertitescu la telefon..

Gazda emisiunii: Aceasta este poza dumneavoastră d-nule Diferitescu?

Difertitescu: Ah, nu, nu doamnă. Anul trecut i-au furat bicicleta unui agent de vânzări de la noi și la poliție se afla unu nou în antrenament, cu speranțe astistice și a făcut un portret compozit hoțului.

Gazda emisiunii: Avem acum pe ecrane poza domnului Diferitescu.

Diferitescu la TV

Difertitescu: Agentul nostru a fost atăt de impresionat de portret, acesta, crezând el, semănând leit tatălui său încât a luat portretul cu el. Acest portret a creat o senzație la servici, o anumită formă de pelerinaj, angajații aducându-și familia, prietenii ocazional să vadă portretul. Nu am reușit să aflăm motivul, dar soția directorului creativ, doamna fiind psihololoagă a invocat la un moment dat posibilitatea ca acesta să reprezinte arhetipului tatălui. Eu nu am înțeles, tatăl meu nearătând nicicum similar, nu, arhetipul compozit al .. tătucului. Cum ar fi .. Stalin, Lenin din istorie și ceilalți la un loc, a zâmbit doamna și mi-a făcut cu ochiul ștrengar, oooh … mda. Dar bărbatul dumneai este un coleg valoros asa că nu am mers mai departe.

Acum 2 saptamani am primit un contract pentru [..inaudibil..], ne-a prins pe nepregătite. Acesta este un client valoros și sincer, ne-am găsit fără idei. Până când domnul director creativ și-a adus aminte de portret. M-am felicitat pentru alegerea făcută și am dat undă verde. Cam asta e.

Gazda emisiunii: Domnule Diferitescu, trecănd la o altă fațetă – nu credeți că plasarea materialului plubicitar, după cum am aflat acum, în anumite locuri e senzitiv pentru publicul român?

Difertitescu: Nu, doamnă, nu l-am plasat niciunde. Suntem o firma mică, nu avem bani. E făcut in Photoshop. Toții anjagații de la marketing, de la creativ au muncit din greu, până ieri pe la 11 noaptea ca dumnevoastră să le aveți până la 2. Oh, scuze!

Gazda emisiunii: Am pierdut legătura cu domnul Diferitescu. Ne întoarcem în studio. Mi se spune că avem o nouă poză pe ecrane – este tatăl agentului de vânzări de la care a pornit toată povestea, plus o nouă reclamă cu mai multe detalii. Să vedem.

Gazda emisiunii: Ce credeți? Domnu Grozăvescu?

Domnul Pantelie: Eh.. microunde…

Din totdeauna am descoperit că descoperirle știintifice ne susțin hotărârile economice. Chiar nu avem contraexemple.

Gazda emisiunii: Ce credeți de prezicerea domnilor ..

Domnul Pantelie: Ehh, asta-i. Și un ceas e corect o dată pe an.

Filostenie: Pe zi?

Domnul Pantelie: Eu am de ăla cu lună și zi, piem si eiem. aiUach.

Filostenie (si Agir aparand, facand semne ca e timpul ..): aiUach ?!

Domnul Pantelie: Domnii ăștia, ia nu va mai bagati ca iritați publicul cu idei din astea ..

Domnul Pantelie: Ia taiați-le microfoanele ..

Domnul Pantelie: lasă, lăsați-i să plece..

Gazda emisiunii: Încheiem aici emisiunea. Vă multumim.

PS: Dacă cineva are înregistrarea, vă rugăm să ne trimite-ți un mesaj!

Reclame

Un gând despre „Votează schimbarea!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s