O nouă descoperire

Deși ne-am descoperit, grație întâmplării, de nici o lună, am găsit împreună cu Ian Argis si Eroul Mitic lucruri multe ce ne leagă în timp, dar mai ales acum, în prezentul continuu.

Ian a copilărit în țară, pe malul Dunării și a crescut inert la lumea dinafara lumii lui dinăuntru,  constatând ocazional, mirat, cum o lume atât de îngustă, palidă și uscată în medie poate include în ea lumi infinite, pline de lucruri fără de care el nu-și putea concepe viața. Ian e omul ce vrea să se joace, să pretindă, să construiască, să întrebe, să afle, să inunde lumea cu minuni de feluri negândite. Când a crescut și-a dat seama de eroarea inerției produsă de stimuli și mișcări, pe care – ironic – el nu le voise și de câțiva ani bune descrește din nou, văzând cu ochii.

Eroul Mitic e o fire introspectă, introvertită, năpădită de demoni. O viață de incertitudini, trăita între două lumi, una în care caută să se găsească pe sine, o alta în care caută calea de mijloc, în lume, printre oameni. Două realități ce deseori îl prind la mijloc și-l strâng când cu nepăsare, când cu ură sau placere, chinuindu-se să-i scoată durerea ca pe un puroi adâncit sub pielea groasă.

Cât despre noi, am descoperit România, am văzut-o pentru prima oară în 1990, în prag de an nou, de o nouă existență. Des am fost intrebați – sunteți români? Genetic? La fel de mult sau puțin ca oricare alt locuitor al meleagurilor din nord de Dunăre. Limba română e limba noastră maternă. Restul îl vom lăsa imaginației.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s