Liam – în vremuri de restriște ..

E joi, plouă și întrunirea (prematură azi) pare mai sumbră decât de obicei.

Liam e un om plăpând, molcom, și într-un fel pare să se încadreze profilului APS(Anonimilor Prea Serioși). Fâstâcit, cu trac evident dă să se ridice dar amintidu-și că nu are de ce stă jos pe colțul scaunului.

„Ismail”, începe dregându-și vocea, „Ismail era un om pios cu mare frică de Alah și de săptămâni, luni, poate chiar ani nu ai fi găsit un credincios mai abitir pornit să mulțumească voile stăpânului din ceruri, urmănd tradiția în cele mai mici detalii, cu o sfințenie și umilința exemplară.

Intr-o zi Ismail fără să-și ridice ochii către cer a mormăit în barbă o rugaminte, scurtă: „Alah, Unul, ce asculți rugămințile umilei tale slugi, dă-mi un semn de bunăvoință. Nu-mi doresc să câștig la loterie, dar blagoslovește-mă din prea mare mila ta cu un dar ce crezi de cuviință”

Din cer s-a auzit o voce adânca, a mii de tunete, dar care doar el, Ismail a putut-o auzi: „Ridică-te Ismail, pentru că mâine când te vei trezi, vei găsi răspunsul meu.”

A doua zi Ismail a fost trezit de o voce, ce a auzit-o ca prin somn: Ishmael, Ishmael l-a chemat vocea.. Da Doamne, a răspuns el.

Și Alah a vorbit. „Ascultă, a zis El, am crezut că în eternitate le-am văzut pe toate. Deși încrederea-mi în mine nu poate fi clintită căci altfel lumea ar lua sfârșit, s-a întâmplat să încerc azi un sentiment nou. Vorbind mai devreme cu Iahve la o întrunire „”(nu, nu APM)””, m-a rugat să te întreb ce-ți face iahtul primit în dar acum 5 ani.”

Liniștea s-a așternut peste momentele lungi, dar ce continuau sa crească și Ismail, Ishmael a lăsat lacrimi amare să curgă peste obraji-i uscați.

„Am greșit Doamne. Au venit aici la noi, unii, afiliați cu Fundația pentru rațiune și știință și mi-au vorbit așa de frumos despre conferințe și simpozioane și materiale și cum doar eu îi pot ajuta în promovarea lor pe tărâmurile noastre. A trebuit să vând iahtul.””

Și cu riscul de a exagera, dar obligat de realitate, pe Liam îl știu și de la APM (Anonimi cu Personalități Multiple) unde ale sale trei personalități sunt fiecare în parte atașate unei religii majore, incluzând aici pe cea a lui Richard Dawkins.

Liniștea ce s-a lăsat brusc, Liam terminând povestea pe un ton de virgula agățată de tavan, m-a cuprins ca un frig. Am scuturat scurt, ridicând umerii si m-am strecurat afară.

Curând va veni și rândul meu.

5 gânduri despre „Liam – în vremuri de restriște ..

Lasă un comentariu